Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Trevi Advocaten is gespecialiseerd in het ondernemersrecht: alle juridische zaken waar een ondernemer tegenaan kan lopen in zijn loopbaan als ondernemer.

Ondernemersrecht

Het betreft zowel de ‘interne’ rechtsverhoudingen tussen belanghebbenden van een onderneming als de ‘externe’ rechtsverhoudingen. De ‘interne’ rechtsverhoudingen hebben betrekking op de diverse partijen binnen een onderneming als de bestuurder/directeur, de aandeelhouder of de vennoot, de commissaris en de werknemer (en/of zzp-er/freelancer) en hun onderlinge rechten en verplichtingen (het ondernemingsrecht). Het is raadzaam deze verhoudingen schriftelijk vast te leggen in onder meer aandeelhouders- en/of maatschapsovereenkomsten, managementovereenkomsten en arbeidsovereenkomsten. Voor uitgebreide informatie over de werknemer check de pagina’s over het arbeidsrecht.

‘Externe’ rechtsverhoudingen zien op de verhoudingen van de onderneming met ‘derden’. Denk hierbij aan klanten, leveranciers, opdrachtgevers en strategische partners.

Speerpunten ondernemingsrecht

Op deze website wordt kort ingegaan op enkele speerpunten van het ondernemingsrecht. Heb je op het moment direct al een vraag, of staat het onderdeel waarover je een vraag hebt niet genoemd op onze website, neem dan contact op met Trevi Advocaten. Een telefoontje kost niets en kan een hoop ellende (en kosten) in de toekomst besparen.

Ondernemingsrecht advocaten Den Haag

Trevi Advocaten is een ervaren, dynamisch en vooral laagdrempelig advocatenkantoor in Den Haag dat haar cliënten in helder en duidelijk taalgebruik adviseert. Niet het belang van de advocaat, maar het belang van de cliënt staat hierbij altijd voorop. Het kantoor behartigt de zaken en belangen van cliënten uit het bedrijfsleven en particulieren op uiteenlopende rechtsgebieden.

Contact Trevi Advocaten

Stuur ons een email en we zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Start typing and press Enter to search