Reorganisatie

Reorganisatie

Reorganisatie?

In elke economische periode is het weleens nodig om te reorganiseren. Als het economisch even tegen zit, kunnen er via een reorganisatie (een aantal) werknemers worden ontslagen. Maar ook als er door de ontwikkelingen van de technologie een aantal arbeidsplaatsen overbodig worden kan een reorganisatie uitkomst bieden.

Reorganisatie en communicatie

Om een reorganisatie goed te laten verlopen moet in de eerste plaats de communicatie met de werknemers duidelijk zijn. Zo kan een hoop onrust op de werkvloer worden voorkomen. Daarnaast moet worden voldaan aan alle arbeidsrechtelijke regels. Wanneer er namelijk twintig of meer werknemers moeten worden ontslagen, gaan de aanvullende regels van de Wet Melding Collectief Ontslag gelden. De ervaring leert dat ook deze regels weleens worden “vergeten”.

Reorganisatie & Trevi Advocaten

Trevi Advocaten kan werkgevers bijstaand tijdens een reorganisatie. Ook kan Trevi Advocaten werknemers bijstaan die te maken krijgen met een (slecht georganiseerde) reorganisatie. Lang niet iedere werkgever houdt zich namelijk aan de arbeidsrechtelijke regels tijdens een reorganisatie.

Contact Trevi Advocaten

Stuur ons een email en we zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Start typing and press Enter to search