Freelanceovereenkomst

Freelanceovereenkomst

Niet altijd willen werkgever en werknemer een arbeidsrelatie aangaan. In dit geval kunnen partijen een zogenaamde overeenkomst van opdracht, ook wel freelanceovereenkomst genoemd, overeen komen.

Arbeidsovereenkomst of freelanceovereenkomst?

Het is hierbij belangrijk dat met deze freelanceovereenkomst niet alsnog een arbeidsrelatie ontstaat tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. In het arbeidsrecht wordt aangenomen dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst indien iemand:

  • tegen beloning,
  • voor een ander,
  • gedurende drie opeenvolgende maanden, wekelijks, of voor ten minste
  • twintig uren in de week,
  • arbeid verricht.

In deze gevallen moet er sprake zijn van een zogenaamde gezagsverhouding. Dit houdt in dat de opdrachtgeverveel zaken voor zijn opdrachtnemer bepaalt. Dit kan zijn ten aanzien van de werktijden, de werkplek van de opdrachtnemer en het opgeven van verplichte vakantiedagen.

Het is vaak de opdrachtnemer die na verloop van tijd stelt dat er bij nader inzien toch sprake is van een arbeidsovereenkomst. In dat geval heeft de opdrachtnemer namelijk ontslagbescherming of kan hij aanspraak maken op een WW uitkering.

Inhoud freelanceovereenkomst & Trevi Advocaten

Het is dus zaak om voor het aangaan van de freelanceovereenkomt duidelijk te krijgen in welke verhouding oprachtnemer en opdrachtgever tot elkaar staan. Trevi Advocaten kan jou hierover goed adviseren.

Contact Trevi Advocaten

Stuur ons een email en we zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Start typing and press Enter to search