Trevi-fontein

Trevi fontein

De naamgever van het kantoor ligt aan de Piazza di Trevi in Rome: de Trevi fontein. De naam Trevi is een samenvoeging van de woorden tre via (´drie wegen´). Vroeger kwamen er namelijk drie wegen uit op het plein van de fontein.

Het verhaal gaat dat je ooit zult terugkeren naar Rome indien je met je rug naar de fontein staat en met je rechterhand over de linkerschouder twee muntjes in de fontein gooit, de ogen sluit, aan Rome denkt en uitroept “Arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit”( = tot wederziens Rome, ik wil je genade, je water stroomt naar de Tiber). De geromantiseerde versie van dit verhaal is dat het werpen van de twee muntjes jou in staat moet stellen ‘jouw geliefde’ te ontmoeten in de Eeuwige stad.

Nicola Salvi is de architect van de fontein en heeft bij het ontwerp het thema ‘het water’ gekozen. Salvi wilde met de bouw van de fontein niet één heerser verheerlijken, omdat volgens hem het volk tegen niemand hoeft op te kijken. De fontein geeft het nut en de kracht van het water weer. De wijze les die Salvi erin heeft verwerkt is dat je dankbaar moet zijn dat er water is, maar dat je ook voor zijn kracht op moet passen.

Door Trevi Advocaten wordt de advocatuur op een niet-traditionele manier bedreven. Hierbij past dus ook een niet-traditionele naam. De betekenis en mythen van de Trevi fontein sluiten aan bij deze wijze van advocatuur bedrijven. Er is niet één heerser en er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden: Trevi Advocaten vindt altijd een oplossing op maat voor haar cliënten. Trevi Advocaten wil met haar cliënten een langdurige relatie opbouwen door een laagdrempelige, snelle en efficiënte wijze van cliënten bijstaan in duidelijk en helder taalgebruik. Op deze manier zullen zij elkaar wederzien bij Trevi Advocaten. “Arrivederci Trevi Advocaten”.

Contact Trevi Advocaten

Stuur ons een email en we zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Start typing and press Enter to search